لوگو

لینک های سریع

صفحه اصلی

ثبت آگهی رایگان

قوانین و مقررات

تماس با ما

تعرفه ثبت آگهی ویژه

نمایندگی ها

شعبه مرکزی تهران

اخذ نمایندگی

صفحه اصلی

تمام حقوق مادی و معنوی این وب سایت متعلق به پیام اول می‌باشد .

طراحی و توسعه توسط ::::Haririan.com

صفحه اصلیوکیل

بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز

بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز

بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز

بهترین وکیل در امور حقوقی در امانیه شیراز
آقای ناصرالاسلامی
09169944414
06133920575

وکیل پایه یک دادگستری و مشاور حقوقی
دعوای تصرف عدوانی، چه در بعد کیفری و چه در بعد حقوقی، از دعاوی مبتلا به است. در دعوای تصرف عدوانی فرد می‌تواند از طریق حقوقی یا کیفری اقدام کند و در انتخاب آنها تا حدودی اختیار دارد؛ اما نحوه اثبات و اقدامات فرد در هر یک از این انتخاب‌ها متفاوت است. ازاین‌رو او باید با توجه به ادله اثباتی خود یکی از این دو راه را انتخاب کند تا از اتلاف وقت خود و مراجع قضایی بکاهد.


باوجود شایع بودن دعوای تصرف عدوانی، رویه‌های یکسانی به‌خصوص در بعد کیفری مسئله در دادگاه‌ها مشاهده نمی‌شود و هنوز در زمینه‌هایی میان مراجع و قضات اختلاف وجود دارد. در بعد حقوقی در سال ۱۳۷۸ قانون‌گذار در قانون آیین دادرسی دادگاه‌های عمومی و انقلاب در امور مدنی مواد نسبتاً زیادی را به این بحث اختصاص داد و بدین ترتیب، رویه‌اش روشن‌تر و بهتر از بعد کیفری مسئله شد و اکنون مسائل مبهم و مورد اختلاف در این بعد کمتر دیده می‌شود.

لازم به ذکر است که دعوای تصرف عدوانی، ممانعت از حق و ایجاد مزاحمت، دعاوی مشابهی هستند که تحت عنوان <دعاوی تصرف> مورد بررسی قرار می‌گیرند. در این نوشتار هرچند موضوع تصرف عدوانی مورد بررسی قرار می‌گیرد؛ اما نتایج حاصل شده تا حد امکان قابل تطبیق در ۲ دعوای دیگر نیز می‌باشد.

در مـاده ۱۴۱ قـانون آیین دادرسی مدنی ارکان سـه‌گـانـه دعـوای تـصـرف عـدوانـی، سـبـق تـصرفات خـواهـان، لحوق تصرفات خوانده و عدوانی بودن تصرفات هستند؛ اما آیا این ۳ رکن در دعوای کیفری نیز باید اثبات شوند؟

در ماده ۱۶۱، قانون‌گذار مالکیت خواهان را شرط تحقق دعوا ندانسته است و در ماده ۱۶۲ قانون آیین دادرسی مدنی، مالکیت خواهان تنها اماره‌ای بر سبق تصرفات وی می‌باشد و خلاف آن قابل اثبات است. از سویی، قانون‌گذار در ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی از واژه <متعلق> استفاده کرده است و این تدبیر می‌تواند حاکی از این موضوع باشد که وی در بعد کیفری مالکیت را مهم دانسته و برای اثبات جرم تصرف عدوانی احراز مالکیت شاکی را ضروری تلقی کرده است. بنابراین باید توجه داشت که در تصرف عدوانی کیفری جدا از بحث عنصر روانی و احراز سوءنیت، در عنصر مادی قاضی باید مالکیت شاکی، لحوق تصرفات متهم و عدوانی و من غیر حق بودن تصرفات او را احراز کند تا بتواند نسبت به مجازاتش اقدام نماید. برای احراز مالکیت ممکن است نیاز به صدور قرار اناطه هم باشد. اداره حقوقی قوه قضاییه در همین رابطه طی نظریه مشورتی شماره ۳۲۲۴/۷- ۲۴ مرداد ماه ۱۳۷۸ اشعار داشته است: …< اما در صورت شکایت کیفری به استناد ماده ۶۹۰ قانون مجازات اسلامی، احراز واقع لازم است؛ یعنی دادگاه تنها پس از احراز این امر که تصرف فعلی من غیر حق و عدوانی یا غاصبانه است، می‌تواند حکم محکومیت صادر نماید… .

‌در نظریه‌ای که از سوی اکثریت قریب به اتفاق قضات دادگستری تهران در تاریخ ۳۱ اردیبهشت ماه ۱۳۷۶ اعلام شده نیز آمده است: <مطابق ماده ۶۹۰ قانون مـجـازات اسـلامـی، تـصـرف عدوانی و مزاحمت یا ممانعت در حق نسبت به املاک متعلق به دولت یا اشخاص حقیقی یا حقوقی صرفاً با شکایت مالک قابل تعقیب کیفری است…> و نظریه ۳۰ آبان ماه ۱۳۷۵ آنها نیز این امر را تأیید می‌کند. بنابراین مهم‌ترین تفاوت دعوای تصرف عدوانی کیفری و حقوقی، شرط مالکیت داشتن شاکی در بعد کیفری است، در حالی که نیازی نیست در یک دعوای تصرف عدوانی حقوقی خواهان مالک باشد. این تفاوت می‌تواند تبعاتی را در پی داشته باشد؛ از جمله این که مستأجر، امین و سرایدار نمی‌توانند در دادسرا علیه متصرف دعوای تصرف عدوانی طرح نمایند، در حالی که در بعد حقوقی در ماده ۱۷۰ قانون آیین دادرسی مدنی این حق برای آنها ایجاد شده اســت؛ چــراکـه مـتـصـرف هـسـتـنــد و تـصــرف کـفــایــت می‌کند. از سوی دیگر، از آنجا که این دعاوی با هم متفاوت هستند، منع ماده ۱۶۳ قانون آیین دادرسی مدنی در مورد این که خواهان دعوای خلع ید (دعوای مالکیت) حق طرح دعوای تصرف عدوانی را ندارد، شامل تـصــــرف عــــدوانـــی کــیــفـــری نـمـی‌شـود و خـواهان دعوای خـلـع یـد مـی‌تـوانـد از طـریـق کـیـفـــری بــرای رفــع تـصــرف عــدوانــی اقــدام کـنــد. نـظـریـه مشورتی شماره ۳۹۰۳/۷۰۷/۶/۷۲ اداره حقوقی قـوه قـضـایـیـه نیز مۆید همین مطلب است.
آدرس : ایران - خوزستان - اهواز -کیانپارس نبش خیابان چهارم شرقی ساختمان امین ط2 واحد8 

 

نقشه / اطلاعات تماس
آدرس  : 

خوزستان - اهواز -کیانپارس نبش خیابان چهارم شرقی ساختمان امین ط2 واحد8 

تلفن  : 

06133920575

موبایل  : 

09169944414

ایمیل  : 

[email protected]

کلمات کلیدی

بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه شیرازبهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز نزدیک امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز منطقه 2 بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز در منطقه 2 بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز در محله امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز نزدیک امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز محله امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز در محله امانیه بهترین بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز محله امانیه بهترین بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز امانیه بهترین بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز در محله امانیه ببهترین بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز محدوده امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز خوب در امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز خوب در محدوده امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز خوب نزدیک امانیه بهترین وکیل امور حقوقی در امانیه اهواز غرب تهران آقای ناصرالاسلامی وکیل اهوازبهترین وکیل طلاق در اهوازاسامی وکلای اهوازبهترین وکیل امور حقوقی در اهوازبهترین وکیل امور کیفری در اهوازوکیل ارزان در اهوازبهترین وکیل چک در امانیه اهوازبهترین وکیل تصرف عدوانی در امانیه اهوازبهترین وکیل خانواده در امانیه اهوازبهترین وکیل نفقه در امانیه اهوازبهترین وکیل طلاق فوری در امانیه اهوازبهترین وکیل در طلاق توافقی در امانیه اهوازبهترین وکیل ملکی در امانیه اهوازبهترین وکیل در خلع ید در امانیه اهوازبهترین وکیل در دعاوی کیفری در امانیه اهوازبهترین وکیل در دعاوی حقوقی در امانیه اهوازبهترین وکیل خیانت در امانت در امانیه اهوازبهترین وکیل سرقت در امانیه اهواز